Energiek maar even minder blij

Energiek ben ik wel. Ik sport, denk ik, zelfs meer dan voor Corona. Blij ben ik minder op dit moment. Mijn familie, naasten en vrienden zijn gelukkig gezond. Toch heb ik het gevoel dat ik door een soort van rouwperiode ga. Moeten we definitief afscheid nemen van de manier van werken waaraan we gewend zijn? Het geeft mij namelijk veel energie om met groepen mensen te werken. Ervaringen delen, elkaar steunen, lachen met elkaar. Is dat ook nog mogelijk als we 1,5 meter afstand moeten houden? En hoe is dat als we vooral digitaal moeten blijven werken. Ga je dan net zo ’diep’ als wanneer je wel met elkaar in dezelfde ruimte bent en je de sfeer en de gemoedstoestand kunt voelen? Vragen waarop vast wel een antwoord komt. We zijn veerkrachtig en we gaan het ervaren maar verdrietig zijn om wat was hoort er ook bij.